Over mij

Tijdens mijn opleiding geografie aan de Hogeschool van Amsterdam (Hva) heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de vele kanten van het vak aardrijkskunde, het lesgeven en het ontdekken van de wereld. Na een aantal mooie reizen en veldwerk in o.a. Marokko en Peru ben ik afgestudeerd en bleef ik verbonden aan de Hva als docent en stagebegeleider voor de minor ‘Werken in ontwikkelingslanden’ binnen het domein onderwijs en opvoeding. Ook heb ik enkele jaren voor de klas gestaan op een middelbare school.

Voordat ik  mij liet omscholen tot geograaf, was ik op de marketingafdeling van een grote multinational veel bezig met tekst en beeld. Sinds 2011 combineer ik deze beroepen en heb ik mij gespecialiseerd in het schrijven van educatief materiaal. Dat was ook het moment dat ik auteur werd bij uitgeverij ThiemeMeulenhoff. 

Als schrijver voor educatieve methoden ben je continu bezig met het maken van activerende didactische opdrachten. Dit vergt veel creativiteit, maar ook vakkennis. Mijn streven is dat lesmateriaal aansluit bij de belevingswereld van de doelgroep, maar ook aanzet tot zelfstandig werken en onderzoeken. 

Naast het maken van lesmateriaal schrijf ik ook voor andere doelgroepen. Of het nu gaat om een artikel, interview of een bondige tekst voor een website, ik goochel graag met woord en beeld!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s